PWC ENDURANCE - 2018

Välkomna till PWC Endurance 2018 !
I år firar vi 10-års jublieum och på allmän begäran utökar vi succén PWC Endurance med att addera ytterligare ett event,
PWC Endurance # 2 förlagt i augusti månad för de förare som vill avsluta säsongen med ett spektakulärt event.

Välkommen!


PWC start.jpg

KLASSIKERN! - PWC Endurance 26 maj, 2018
Det största klassiska vattenskotereventet i Europa som bjuder på en mångfacetterad upplevelse av vår underbara Stockholmsskärgård blandat med adrenalin och härlig gemenskap.
Passar medelgoda förare och uppåt med en sträckning på 100 Nm.

Anmälan: Biljetterna släpps 1 feb (först till kvarn principen gäller)
Maxantal vattenskotrar: 70 st
Platser i ribbåt: 8 st (först till kvarn principen gäller)
Förarkompetens: Medel till avancerad förare
Vattenskotermodell: Valfri vattenskotermodell


vattenskoter.jpg

NYHET! - PWC Endurance # 2 -  25 augusti, 2018
Eventet för de förare som vill avsluta säsongen med ett tufft event på närmare 100 Nm innan det är dags att ställa in skotern för säsongen. En helt ny spektakulär rutt utlovas. Passar medelgoda förare och uppåt.

Anmälan: Biljetterna släpps 1 juni (först till kvarn principen gäller)
Maxantal vattenskotrar: 70 st
Platser i ribbåt: 8 st (först till kvarn principen gäller)
Förarkompetens: Medel till avancerad förare
Vattenskotermodell: Valfri vattenskotermodell


PWC ENDURANCE 2012 - "THE EUROPEAN RECORD"

PWC Endurance 2012 - Då vi slog det Europeiska rekordet med 113 startande vattenskotrar


 Startupplevelsen är enormt mäktig  Det dova mullret av en adrenalinstinn hjord av vattenskotrar som samtidigt ger fullgas vid Nacka Strand saknar helt motstycke i historien. Likt en missil styr hjorden mot Oxdjupet ett 10-tal nautiska mil nordöst om Nacka Strand, Stockholm.

Startupplevelsen är enormt mäktig

Det dova mullret av en adrenalinstinn hjord av vattenskotrar som samtidigt ger fullgas vid Nacka Strand saknar helt motstycke i historien. Likt en missil styr hjorden mot Oxdjupet ett 10-tal nautiska mil nordöst om Nacka Strand, Stockholm.

 Vattnet kokar i 8 knop vid Oxdjupet  Vid samtliga lågfartspassager fullständigt "kokar" vattnet när ett 100-tal vattenskotrar kör förbi. Det ser ut som vattnet transformeras till en gigantisk bubbelpool som spottar och fräser. Det är rätt utmanande att hålla koll på sin skoter när det stundtals blir riktigt trångt.

Vattnet kokar i 8 knop vid Oxdjupet

Vid samtliga lågfartspassager fullständigt "kokar" vattnet när ett 100-tal vattenskotrar kör förbi. Det ser ut som vattnet transformeras till en gigantisk bubbelpool som spottar och fräser. Det är rätt utmanande att hålla koll på sin skoter när det stundtals blir riktigt trångt.

 Helikopter / drönar filmning  Det är en supermaxad upplevelse när filmhelikopterns rotorblad överljudssmäller över ditt huvud vid en snabb överflygning eller när den ettriga lilla drönaren jagar strax över ditt huvud i lågfartsområdena. Men det blir garanterat film och bilder av världsklass !

Helikopter / drönar filmning

Det är en supermaxad upplevelse när filmhelikopterns rotorblad överljudssmäller över ditt huvud vid en snabb överflygning eller när den ettriga lilla drönaren jagar strax över ditt huvud i lågfartsområdena. Men det blir garanterat film och bilder av världsklass !


 Ställer höga krav på helikopterpiloten  Helikopterpiloten ställs då och då under hård utmaning när denne flyger riktigt lågt, på tvären - allt för att skapa de bästa förutsättningarna för det luftburna filmteamet. Under 2017 års PWC Endurance kunde piloten notera att vattenskotrarnas toppfart hade ökat kraftigt i genomsnitt mot tidigare år.

Ställer höga krav på helikopterpiloten

Helikopterpiloten ställs då och då under hård utmaning när denne flyger riktigt lågt, på tvären - allt för att skapa de bästa förutsättningarna för det luftburna filmteamet.
Under 2017 års PWC Endurance kunde piloten notera att vattenskotrarnas toppfart hade ökat kraftigt i genomsnitt mot tidigare år.

 Stockholms inlopp kräver av sin förare  Starten med Stockholms inlopp hör till den tuffaste delen av sträckningen, då förarna är spända av lagrad nervositet och adrenalin samtidigt som vattnet är oroligt av gammal sjö och passagerarbåtstrafik. Här brukar man skåda flertalet riktigt höga och långa luftfärder. Väl framme vid Oxdjupet brukar det lugna sig.

Stockholms inlopp kräver av sin förare

Starten med Stockholms inlopp hör till den tuffaste delen av sträckningen, då förarna är spända av lagrad nervositet och adrenalin samtidigt som vattnet är oroligt av gammal sjö och passagerarbåtstrafik.
Här brukar man skåda flertalet riktigt höga och långa luftfärder. Väl framme vid Oxdjupet brukar det lugna sig.

 Likt en Bisonhjord...  ...som stundtals löper amok i Stockholmsskärgård är väl den närmsta liknelsen. En initialt noga genomförd säkerhetsgenomgång och högt organiserat löpande säkerhetsarbete med bl.a. hjälmkrav, åldersgräns, avståndsregler och lämplig säkerhetsutrustning är ett måste för den här storleken på event.

Likt en Bisonhjord...

...som stundtals löper amok i Stockholmsskärgård är väl den närmsta liknelsen. En initialt noga genomförd säkerhetsgenomgång och högt organiserat löpande säkerhetsarbete med bl.a. hjälmkrav, åldersgräns, avståndsregler och lämplig säkerhetsutrustning är ett måste för den här storleken på event.


 Frukost & säkerhetsgenomgång  Efter frukosten startar den obligatoriska säkerhetsgenomgången i syfte att skapa de bästa förutsättningarna för dagen. Vi har haft förmånen genom åren att vara helt skadefria på något sånär blåmärke, stukad fotled m.m. och vi gör allt som står i vår makt att fortsätta vara skadefria och hålla säkerheten högst för oss själva och övrig sjöfart.

Frukost & säkerhetsgenomgång

Efter frukosten startar den obligatoriska säkerhetsgenomgången i syfte att skapa de bästa förutsättningarna för dagen. Vi har haft förmånen genom åren att vara helt skadefria på något sånär blåmärke, stukad fotled m.m. och vi gör allt som står i vår makt att fortsätta vara skadefria och hålla säkerheten högst för oss själva och övrig sjöfart.

 Parkeringsplats för mer än 100 vattenskotrar  Strandbryggan Sea Club med sin trendiga framtoning utgör en perfekt bas att utgå ifrån. Efter en enkel förtöjning av din vattenskoter träffar du trevliga människor med samma intresse. Hit kommer man också på morgonen om man löst en biljett i Säkerhetsribbåten.

Parkeringsplats för mer än 100 vattenskotrar

Strandbryggan Sea Club med sin trendiga framtoning utgör en perfekt bas att utgå ifrån. Efter en enkel förtöjning av din vattenskoter träffar du trevliga människor med samma intresse.

Hit kommer man också på morgonen om man löst en biljett i Säkerhetsribbåten.

 Start och målgång - Strandbryggan Sea Club  Med sitt centrala härliga läge utgör Strandbryggan Sea Club den perfekta start och målgångsplatsen för eventet samt även enkelt att hitta hit oavsett om man kommer långväga ifrån. En underbar känsla att sakta sakta köra igenom den natursköna Djurgårdskanalen tidigt på morgonen innan man kommer fram till Djurgårdsbron och därefter Strandbryggan Sea Club.

Start och målgång - Strandbryggan Sea Club

Med sitt centrala härliga läge utgör Strandbryggan Sea Club den perfekta start och målgångsplatsen för eventet samt även enkelt att hitta hit oavsett om man kommer långväga ifrån. En underbar känsla att sakta sakta köra igenom den natursköna Djurgårdskanalen tidigt på morgonen innan man kommer fram till Djurgårdsbron och därefter Strandbryggan Sea Club.


 Passagerare i Ribbåt  Populärt är att lösa biljett i rib-båten för att åka med i ribbåten under dagen. Eller lös en biljett i ribbåten som du och din vän turas om att åka i medans den andra kör vattenskotern. Rekommenderas för ovana förare eller förare som skall vara med för första gången.

Passagerare i Ribbåt

Populärt är att lösa biljett i rib-båten för att åka med i ribbåten under dagen. Eller lös en biljett i ribbåten som du och din vän turas om att åka i medans den andra kör vattenskotern. Rekommenderas för ovana förare eller förare som skall vara med för första gången.

 Den underbara gemenskapen  På våra event återfinner du trevliga människor från hela Sverige och även från våra grannländer Norge och Danmark, där många rest långväga ifrån för att dela glädjen över vår gemensamma passion: -vattenskoterkörning i en underbar fri skärgårdsmiljö

Den underbara gemenskapen

På våra event återfinner du trevliga människor från hela Sverige och även från våra grannländer Norge och Danmark, där många rest långväga ifrån för att dela glädjen över vår gemensamma passion:
-vattenskoterkörning i en underbar fri skärgårdsmiljö

 Säkerhets ribbåt  Vi har en säkerhetsribbåt med på varje respektive event för att tex hjälpa förare som trillat av sin skoter eller fått motorhaveri. Ribbåtsförarens uppgift är att säkerställa vattenskoterförarens status och ser till att hjälp påkallas (om ej olycka) och sedan fortsätter eventet.

Säkerhets ribbåt

Vi har en säkerhetsribbåt med på varje respektive event för att tex hjälpa förare som trillat av sin skoter eller fått motorhaveri. Ribbåtsförarens uppgift är att säkerställa vattenskoterförarens status och ser till att hjälp påkallas (om ej olycka) och sedan fortsätter eventet.


PWC ENDURANCE - 2017

Det effektstarkaste PWC Endurancet genom tiderna (och det mest bränsletörstigaste också)


PWC ENDURANCE - 2010

Ett historiskt PWC Endurance - 70 vattenskotrar


Email: info@ribextremeracing.se
Phone: + 46 70-517 56 90